Ærverdige Frogner sykehjem

Ærverdige Frogner sykehjem i Lier sto ferdig rehabilitert julen 2020. Punktum satt for omfattende renovering som inkluderte belysningssystemer ute og inne. Et prosjekt hvor Luxia virkelig fikk vise kompetanse og kreativitet for å sikre god og riktig belysning.

Luxia kom inn i prosjektet via elinstallatør Olaf Helge Ask AS. Med riktig pris, høy kvalitet og et produktforslag meget godt tilpasset bygningsmassen fikk vi tilslaget.

Frogner sykehjem er et verneverdig bygg fra 1921 hvor deler er av nyere dato. Bygget er i dag hjemmet til eldre i siste fase av livet. Behovet var derfor belysning av fellesområder og beboerrom som understreket en tydelig hjemmekoselig atmosfære. Ute skulle fasadebelysning og annen utendørsbelysning løfte frem den herskapelige arkitekturen.

Beboerrom ble derfor utstyrt med innfelte downlight, Insaver Slim, som er enkelt dimmet med fase/avsnitt dimming. Det er ikke behov for programmering for å dimme lyset. Fellesområder er utstyrt med takpaneler. Mest hensiktsmessig i lys av rommenes funksjon; korridor, spiserom, arbeidsrom.

Valgt fasadebelysning står nå i stil til bygningsmassen. Her har vi funnet frem spesialbelysning hos våre europeiske merkevarer. Dette for å finne best egnede armaturer for å belyse det flotte bygget og løfte frem detaljer og utsmykning. Stier på området er opplyst med pullertene Start Bollard som gir en dekorativ effekt.

I sum et flott sluttresultat. Frogner sykehjem har fått et tilpasset belysningsanlegg tilpasset arkitektur og brukernes behov. En spennende utfordring hvor Luxia fikk bryne kreativiteten på å finne frem til riktig kvalitet og design som best rammet inn de historiske byggene.

Kunde: Olaf Helge Ask AS

Valgt Luxia belysningssystemer

Spesial belysningssystemer

Til toppen

Hold deg oppdatert

Det lønner seg. Som abonnent på nyhetsbrevet er du på radaren når vi kjører spesialpriser, nye interessante referanseprosjekter og innovasjon. Vi respekterer tiden din og begrenser oss til 1 kjøring i måneden. I henhold til GDPR behøver du å samtykke:

    Jeg samstykker