Redusert energiforbruk med wireless lysstyring Hellik Teigen AS

Nytt lys til en av landets største aktører innen gjenvinning av jern, metall og EE-avfall. I årevis har gasspærer stått for belysningen i sorteringshallen. Utfasing av gasspærer som lyskilde gjorde overgang til energieffektiv LED påkrevet. Det gir resultater.

Hellik Teigen AS ble grunnlagt i 1901 i Øvre Eiker. I dag en av landets største og ledende aktører innen gjenvinning av jern, metall og EE-avfall. De er etablert over store deler av landet med hovedkontor i Hokksund. Hovedfokus er å gjenvinne skrapmetall til verdifulle sekundære råvarer på en miljømessig og økonomiske bærekraftig måte.

Fra gass til energieffektiv LED

Gasslampene i sorteringshallen på Hokksund måtte ut. Gasslamper fases ut av markedet. Samtidig dyre i drift, I tillegg brukte de tid på å varme seg opp som også er bortkastet energiforbruk. Luxia gjennom Krødern Elektro AS fikk oppgaven med å komme opp med optimal belysning.

Enklere hverdag

Valget falt på Granit high bay med lysstyring; SSA Bluetooth mesh åpen plattform. Istedenfor diverse soner styrt med manuelle brytere som var opplegget med gass. Nøyer Hellik Teigen seg nå med 2 soner styrt med bevegelsesensorer. Et enklere opplegg for å holde strømmen avslått i områder uten aktivitet.

Stian Wang, Hellik Teigen AS, forteller at overgang til Granit industri LED er et bevisst valg i forhold til selskapets bærekraftstrategi. Et valg som ikke bare merkes på strømregningen. Lampene går i senkemodus etter 5 minutter ved 0 aktivitet. I tillegg er Granit så effektiv at færre lyspunkter og mindre kabling er nødvendig.

Lyset fra gasslampene var langt fra kraftig nok. Med Granit 26400 lumenpakke har de ansatte fått en lysere hverdag. Godt lys er nødvendig for å tydelig se forskjell mellom de ulike metallene og sortere korrekt. Selv den minste skrift nå er lesbar med Granit på laget.

Kjapt oppsett med app

Jonar Skuterud, Krødern Elektro AS, sto for programmeringen av appen som styrer lyset og monteringen av lampene. Han forteller at Granit var enkel å montere og appen enkel å komme i gang med. Lett forklart bruksanvisning gjorde oppsett av skreddersydd lysstyring smidig. “Noen faguttrykk floker løste jeg med Google Translate” avslutter Jonar.

Kunde: Krøderen Elektro AS

Valgt Luxia belysningssystemer

Foto: Stian Johansen

Til toppen

Hold deg oppdatert

Det lønner seg. Som abonnent på nyhetsbrevet er du på radaren når vi kjører spesialpriser, nye interessante referanseprosjekter og innovasjon. Vi respekterer tiden din og begrenser oss til 1 kjøring i måneden. I henhold til GDPR behøver du å samtykke:

    Jeg samstykker