Holocaustsenter – historie møter samtid

Senter for studier av Holocaust og livssynsminoriteter (HL-senteret) er et forsknings-, dokumentasjons- og formidlingssenter med søkelys på Holocaust og andre folkemord og på minoriteters vilkår i moderne samfunn. Senterets utstillinger besøkes av over 40.000 besøkende hvert år og besøkstallene er økende. For å innfri senterets mandat og nå et enda større publikum har senteret utvidet publikumsarealet med et nytt tilbygg. Og slik kom Luxia inn i prosjektet.

Holocaustsenteret, også kjent som Villa Grande, er lokalisert i det historiske bygget fra 1917. Vakkert plassert på Bygdøy, nær Huk, med utsyn over Oslofjorden. Villaen inkluderer en permanent utstilling av det norske Holocaust. Det nye tilbygget gir muligheter for temporære utstillinger.

Luxia kom inn i prosjektet via elinstallatør Ingeniør Ivar Pettersen AS i juni 2020. Bygget var inne i en rehabiliteringsprosess som innebar oppgradering og utvidelse med nybygg på 740m2. Her finnes utstillingslokaler, kjøkken, varemottak, toalettfasiliteter og gangbroer til den historiske villaen.

Tilbygget skulle utstyres med innebelysning og utebelysning. Arkitekten ønsket noe som var stram i stilen. Chiaro ble således valgt. Utfordringen i prosjektet var å lyssette utstillingslokalene. Finne en spotbelysning som kunne gjengi fargene slik at opplevelsen av utstillingen blir optimal. Luxia løste dette med Beacon LED. En spot med spesielt høy fargegjengivelse.

Offisiell åpning det nye tilbygget var 29. september. Dørene er igjen åpne for at besøkende fra hele verden kan ta i bruk nye lyssatte lokaler.

Kunde: Ingeniør Ivar Pettersen AS

Valgte Luxia belysningssystemer

Foto: Noah Spange Skog

Til toppen

Hold deg oppdatert

Det lønner seg. Som abonnent på nyhetsbrevet er du på radaren når vi kjører spesialpriser, nye interessante referanseprosjekter og innovasjon. Vi respekterer tiden din og begrenser oss til 1 kjøring i måneden. I henhold til GDPR behøver du å samtykke:

    Jeg samstykker