Ny museumsbelysning Nobels Fredssenter

Sentralt plassert på Rådhusplassen finner du Nobels Fredssenter – museet for Nobels Fredspris. Senteret åpnet i 2005 og ble total rehabilitert i 2023. I samarbeid med Torshov Elektro AS fikk vi mulighet til å levere belysningen til gjenåpningen i november.

Nobels Fredssenter inneholder utstillingslokaler, vestibyle, kjøkken, toalettfasiliteter, møte- og konferanserom samt butikk. I forbindelse med omfattende oppussing, rehabilitering og ombygging av areal kom Luxia inn i prosjektet. Prosjektets arkitekt hadde beskrevet ønsket belysning. Og Luxia kunne levere på alt.

Publikum møtes i vestibyle av Boxet 5 modul downlights i kombinasjon med Beacon LED Muse II. Beacon LED Muse er spot’er spesielt utviklet for museum og gallerier. Perfekt fargegjengivelse ved hjelp av ekstra høy RA-verdi. Til venstre er podcast rommet med iøyenfallende nedhengt dekorbelysning i sort. Valgt pga sine estetiske egenskaper.

Bak resepsjonen finner du toalettfasilitetene. Her er hvite Tolva downlight montert. Inngang museumsbutikk er fra vestibyle. Også her er det Beacon LED Muse II spotlights i 3 tenningsskinne som står for lyssetting. Faktisk er hele 168 stk spesial museums spot’er levert prosjektet.

Til høyre i vestibylen er det et større arrangementsrom. Igjen Beacon LED Muse II spotlight – denne gang i sort. Montert i 3 tenningsskinner av typen Global XTS. Innenfor finnes garderobe og toalettfasiliteter. Her flotte Tolva downlights som lyser opp.

Fra vestibyle er inngangen Popup Studio med tidsbegrensede utstillinger. Her har vi valgt høyeffektive WH-panel armaturer i sort ramme. WH-panelene kommer igjen i minikjøkkenet,. Denne gang i hvite rammer sammen med Brooklyn LED stripe montert under benkeskapene.

I 2. etasje trekker vi frem formidlingssalen. Beacon LED Muse II i hvitt på 3 tenningsskinne skaper et miljø for fokus og konsentrasjon rundt valgt tematikk.

Kunde: Torshov Elektro AS

Valgt Luxia belysning (utvalg av stor leveranse)

Til toppen

Hold deg oppdatert

Det lønner seg. Som abonnent på nyhetsbrevet er du på radaren når vi kjører spesialpriser, nye interessante referanseprosjekter og innovasjon. Vi respekterer tiden din og begrenser oss til 1 kjøring i måneden. I henhold til GDPR behøver du å samtykke:

    Jeg samstykker