Skolelyset på Skavanger skole

Skolelyset er tent. Skavanger skole på Kongsberg er ferdigstilt. 3700m2 over to etasjer er utstyrt med innendørsbelysning og utendørsbelysning. Nok et BREEAM prosjekt for Luxia – Good sertifisert som også er et plusshus.

Tiden var moden for et nybygg. Den gamle skolen ble for liten og umoderne. Sør Arkitekter AS tegnet nybygget som sto innflytningsklart 11. oktober. Luxia i samarbeid med Forenede Montører AS fikk belysningen på plass.

Bygget har to fløyer som knyttes sammen av et åpent amfi. Her gikk vi for dekorbelysningen Rofy. En lekker nedhengt sirkelformet taklampe som leveres i utallige farger. Prosjektet valgte sort som passet best inn i interiør designet.

Klasserom, grupperom og korridorer utstyrte vi med panel armaturer. Merk at klasserommene fikk Agat panel armaturer med tunable white. Slik sikres naturlig lys gjennom dagen og ulike årstider. Agat panel armatur har en lysstyrke på 6500lm. Det ga skolen besparelser fordi færre lyspunkter måtte monteres.

Downlights med lav blending til toalettrommene. Med IP43 på downlight’ene også brukt i inngangspartiet ute. Utebelysningen består av lysmaster som gatebelysning samt robuste lyskastere som fasadebelysning. Skolen har også en fotballbane hvor Woltron banebelysning skal monteres.

Luxia er involvert i en rekke Breeam prosjekter. Vi har dokumentasjonen på plass. Vår prosjekteringsansvarlig Leni energiberegnet bygget i forhold til energievaluering av installert belysning for å imøtekomme kravene.

Kunde: Forenede Montører AS

Valgte Luxia belysningssystemer

Innebelysning

Utebelysning

Foto/kilde: bygg.no v/ Stefan Offergaard
Til toppen

Hold deg oppdatert

Det lønner seg. Som abonnent på nyhetsbrevet er du på radaren når vi kjører spesialpriser, nye interessante referanseprosjekter og innovasjon. Vi respekterer tiden din og begrenser oss til 1 kjøring i måneden. I henhold til GDPR behøver du å samtykke:

    Jeg samstykker